Piano i acordió diatònic
És graduat en Interpretació Clàssica i Contemporània, en l’especialitat de piano (amb Adolf Pla), a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i també graduat en Pedagogia de la Música al mateix centre. Ha rebut formació també en acordió diatònic, cant i violoncel, i té una llarga experiència en música coral. Es dedica a la interpretació i a la docència.
En el vessant artístic cultiva diferents estils i disciplines. Alguns dels seus projectes actuals són el duet còmic Commicerto (amb Adrià Mas), el quartet d’òpera-fusió Clazzics, el grup de versions Zàping Catalonia, el duet folk Aixopluc (amb Queralt Valls) o l’adaptació moderna de la sarsuela L’Home És Feble. També és director de la Capella de Música de la Basílica de la Seu de Manresa. Ha format part del grup de folk Companyia Torreta, el grup vocal En Clau de Bages, l’Orquestra Tropical i el projecte “Jo Jet i Maria Ribot amb el Cor”, entre d’altres. És cantaire del Cor Lerània de Barcelona (dir.: Jordi Noguera) i de la Coral Escriny de Santpedor (dir.: Marc Reguant) des de fa més de deu anys.
En l'àmbit docent, treballa actualment a l’EMM Cal Moliner de Sallent i a l’Escola Llissach de Santpedor, impartint classes de piano, música de cambra, conjunts, cor i llenguatge musical, a més d’exercir tasques de repertorista.
Violí
Crescuda i resident al Bages, és graduada en Pedagogia de l’Instrument a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), amb l’especialitat de violí clàssic i violí jazz com a segon instrument.
Durant la seva formació ha rebut classes dels professors Jesús Badia, Jordi Coll, Gabriel Coll, Helena Satué, Eva Graubin i Alba Roca en el registre del clàssic, amb Oriol Sanya i Apel·les Carod en el del jazz i modern, amb Coloma Bertran l’àmbit de la música folk i amb Marcel Casellas en l’àmbit d’interpretació i improvisació tradicional. També s’ha format en cant jazz i modern amb Celeste Alías, Olga López i Berta Sala.
Ha participat en diversos conjunts orquestrals, entre elles la Camerata Bacasis, la Jove Orquestra de la Catalunya Central, la Jove Orquestra Intercomarcal, la Jove Orquestra Simfònica del Vallès i l’Orquestra de Collsuspina; ha estat membre del grup Aires del Montseny i Cia Torreta, entre d’altres formacions esporàdiques. Actualment, conrea la música folk i tradicional, sent part activa del duet de folk Aixopluc i La Puntual Folk. A més, gaudeix del ball de plaça com a balladora i participa de trobades i festivals d’estil folk.
A nivell pedagògic, a part del Grau Superior, ha rebut formacions d’àmbits diversos. És cofundadora i coordinadora de l’Espai Musical de Moià, així com professora del mateix projecte, i participa en projectes socials i comunitaris d’àmbit artístic.
Management i tallers de dansa
Destaca com a mestra de ball folk europeu i gestora musical del grup Aixopluc. Amb la seva passió per les tradicions europees i la música folk, Ilaria dedica la seva vida a ensenyar i preservar les danses, connectant persones a través de la música i el moviment. Com a mestra, transmet amb habilitat les subtileses i la riquesa dels balls tradicionals europeus, oferint als seus alumnes una experiència autèntica i enriquidora. A més, com a gestora del grup Aixopluc, Ilaria promou la música i dansa folk catalana a tot Europa, consolidant la seva reputació com a figura destacada en l'escena musical tradicional. Amb el seu esperit apassionat i la seva dedicació, Ilaria Poddine continua fent una contribució significativa a la preservació i difusió de les riques tradicions de la dansa i la música folk europees.